Tibetan ReiKi

Inițierile primite în sistemul Tibetan ReiKi mi-au completat cunoașterea. Cu cât noi ne deschidem percepțiilor cu atât vor veni mai multe informații cum să ne folosim propria energie pentru vindecare. A face diferență între Energia Cosmică și cea din noi ne va îndepărta, separa de propriile realizări. Am preluat tipare comportamentale și așa am folosit E.C. personală pentru a le derula. Se poate mult mai mult: să păstrăm tiparele necesare și să învățăm deprinderea de a folosi E.C. cum dorim, în cunoștință de cauză, pentru a nu face noi erori.

Inițierea în Tibetan ReiKi este aprinderea cunoașterii care poate avea loc doar prin Puterea Focului și a Luminii. Nu a căldurii sau a culorilor vizibile. Acestea sunt efectele pe care percepem și datorită cărora s-a păstrat legătura cu Esența de bază. Filozofia antică a lăsat metaforic această cunoaștere.
Am scris acum ceva timp că prefer să primesc inițiere într-un sistem, chiar dacă am măestria, luând-o de la început cu maestrul respectiv. Altfel nu voi ști ce a predat la gradele anterioare. Pentru că fiecare are percepția personală, cunoașterea pe care s-a nevoit s-o acumuleze. Deci puterea de a transmite și explicit – de care noi occidentalii avem atâta nevoie.

Am primit a doua inițiere în Tibetan ReiKi de la o persoană care revenise din Tibet după mulți ani. Se întorsese în țară și aștepta. Inițiații de acolo îl îndrumaseră spre această revenire acasă. Să  caute aici desăvârșirea pe care o dorea. Aflasem că făcea inițieri în Tibetan ReiKi și l-am sunat. Asta făcuse înainte de plecare, acum nu! Întrebarea mea: dacă ai preda acum cum ai face-o?! l-a pus pe gânduri.

A urmat predarea. Pas cu pas. Având bază vechiul curs pe care îl descifra altfel acum. Sunt ceva ani de atunci. Nu am predat decât o singură dată înainte de această întâmplare. De atunci am lăsat cunoașterea să devină vie în mine. Altfel nu se poate. Transmiți, nu numai predai după câteva foi pe care sunt îndrumări.

Și ca să închei povestea: știu că trăiește izolat câteva luni pe an, are și afaceri. Dar nu mai predă. Cei din jurul lui nici nu cunosc acest aspect al vieții lui. ,,Dacă au câteva diplome, vin și-ți scot ochii cu ele. Mai vor doar una în plus. Nu sunt atenți la energia care prin Inițiere a devenit Vie în ei. O consumă pe prostioare apoi devin agitați și caută altceva. Vor ceva facil așa că nu pot îndruma pe nimeni pe acest drum. Fiecare este responsabil doar de Calea Vieții lui”.
 Și înțeleg de ce spune asta. Adică acea clipă când conștientizezi că te-ai schimbat.

 Fiecare Inițiere duce la mărirea percepției anterioare. Pe care majoritatea apoi o consumă , dacă nu se dezic de ea și caută ceva mai mult, mai bun sau mai pe înțelesul lor. Informațiile care apar acum din zona științei validează informațiile antice. Și ne tot mirăm cum de ei știau. Nu ne oprește nimeni să le acumulăm din nou fără a trage o linie despărțitoare între cele două. Fără studiu personal nu vom înțelege și mai ales nu vom aplica cele predate.

înțeleg de ce înțelepții din Tibet l-au trimis ACASĂ pe prietenul meu. Cred că știa dar era necesar să descopăr și eu,în felul meu, pe calea mea, Energia feminină, percepția din femeie care se reactivează acum mult mai repede. Așa cum energia Yang este mai perceptibilă de către bărbat. Echilibrarea lor este necesară altfel devenim…. ceea ce nu ne dorim (nu vreau să gândesc acum un tipar care nu este necesar. Să dau o denumire unei stări. A te dez-obișnui de a pune pecetea gândirii și a cuvântului e una din încercări. Atenție deci: evitați să întăriți vechile aspecte atât de cunoscute dar care ne țin în …custodie).

Fiecare avem ceva de făcut în această întrupare. Nu am să spun acum cât îmi place sau nu să predau sau să scriu. Avem câteva pre-determinări de care e bine să bine să ținem cont. Dacă nu o facem, suntem aduși de câteva ori spre a le împlini. Și uneori ...c-am doare această redresare a căii. Recunosc că știu cum este.

Acum o săptămână m-a sunat o persoană pentru a-i face inițiere în TIBETAN REIKI. L-am amânat de două ori și, i-am spus că este invitatul meu de onoare la prima inițiere pe care o voi face. Îi datorez asta. Pentru că am știut –datorită lui- că a venit timpul să predau acest sistem. După ani buni de când am primit inițierile.

Am revăzut cursul de bază, mi-am căutat însemnările din perioada celei de a doua inițieri – care au fost discuții libere. Intr-un fel sau altul am predat aceste informații în seminarii, cursuri. Așa că am început cu adnotări, cu punerea în oglindă a descoperirilor științifice și ceea ce a rezultat a fost profunzimea înțelegerii pe care înaintașii o aveau față de Viață. (Din nou  o validare extraordinară- de parcă mai era nevoie!). Simțeau, vedeau, trăiau imensitatea, eternitatea. Iar noi acum pășim pe urmele lor atât de mulți și de rapid încât dau dreptate celor care se mai opresc un pic.

 Nu judec puterea (momentană) a nimănui. Știu că asta e una din propriile mele puteri de care am învățat să mă bucur. Pentru că dincolo de orice manifestare umană există scânteia divină. Iar dacă tu crezi asta, ea devine vizibilă și pentru purtătorul ei. O activezi. Gradul de conștientizare îi va aparține persoanei. Și întotdeauna se va întâmpla în timp.

Mulți au căutat Reiki în Tibet. Nu l-au găsit, sau cel puțin nu sub forma în care se așteptau să fie, de asta au spus că originile Reiki-ului nu au nimic de a face cu această cultură. 

Nu denumirea contează. În toate lumea se practică ARTA VINDECĂRII ceea ce presupune multiple modalități. Toate necesare, toate benefice dacă sunt înțelese și aplicate când/cum este necesar.

Înțelegând mecanismul de producere a unor fenomene le vom integra cu ușurință în viață. Vom lăsa deoparte fricile în fața lor sau nu vom considera că suntem aleșii căzând în capcana altor iluzii.

Noi, cei de acum, avem o structură energo-informațională puțin diferită față de înaintași. Tehnologia a determinat aceste schimbări. Ei aprindeau focuri în vetre noi avem aragaze sau cuptoare cu microunde. Aprindeau lumânări-noi becuri. Cât despre hrană... Tiparele informaționale din care este alcătuit corpul nostru fizic par să se schimbe. La fel și cele emoționale, spirituale. Avem nevoie de un mare discernământ pentru a găsi calea personală.

Știu că unii maeștri consideră că e necesar să ai măestria in ReiKi Usui pentru a primi inițierea în sistemul Tibetan Reiki.
Dar cursul este structurat (chiar și cel de bază) astfel încât se poate preda și fără această necesitate. Există tot mai multe informații (nu păreri) ale celor care au cunoscut între timp și filozofia tibetană, chineză (așa cum se spune și despre Maestrul Usui) că la baza sistemului ReiKi japonez se află cunoașterea din aceste inițieri străvechi. Domnia sa a primit și apoi a transmis ca inițiere ceea ce a devenit ulterior o mare descoperire pentru umanitate: poarta către Vindecare dictată de Inteligența Corpului pe care începe știința să o studieze acum. Stilul japonez este unic și caracteristic acestei culturi dar ceea ce se predă acum este în conformitate cu descoperirile științifice actuale care ne sunt de ajutor, necesare.

Toată materia din univers este alcătuită din atomi, este formată din particule subatomice protoni, neutron, electroni. Acestea sunt în cele din urmă formate din Super- șiruri de caractere.
Conform teoriei corzilor ( "O teorie a tot") - Fiecare șir este inimaginabil de mic, aproximativ 10 ^ 20, sau 100 de miliarde de miliarde de ori mai mici decât un proton, și poate să vibreze numai într - un spațiu-timp având dimensiuni mai mari.

 În teoria corzilor particulele elementare sunt alcătuite din stringuri (corzi sau sfori) aflate sub excitație. Stringurile trebuie să fie întinse sub tensiune, pentru a deveni excitate, dar aceste stringuri nu sunt prinse de un suport, ele plutesc în continuum-ul spațiu-timp. 

Stringurile interacționează unele cu altele în spațiu și timp rezultând particule elementare. Diferitele forme de interacțiune dintre stringuri dau proprietățile fizice ale particulei. Pot fi închise (sunt ca o bucată de sfoară sub formă de cerc) sau deschise (ca o bucată de sfoară), cele deschise se pot închide și ele devenind cerc. 
 O teorie științifică în care apar două simboluri: cercul și linia ondulată. Le regăsim peste tot în natură dar și în vechi reprezentări esoterice. 

Dacă ne vom mărgini să lucrăm cu aceste FORME fără a cunoaște către ce ne duc ele atunci realizările noastre vor fi de scurtă durată. Aceste forme din lumea invizibilă au devenit Simboluri în lumea vizibilă, păstrate până acum. Cred că doar unind cele două cunoașteri: Știința și Spiritualitatea vom reuși să fim stăpânii propriei vieți trăite aici/acum. Știu că mulți, foarte mulți au această percepție dar nu reușesc să treacă de bariera informațiilor spirituale care le-au inundat viața.

Scriu despre acest aspect pentru că mi s-a sugerat să mă hotărăsc de care parte sunt. De parcă ar fi o baricadă între cele două.
 „Realitatea este urâtă!” Tu accepți să o vezi mereu și mereu așa. Și sigur ea va deveni din ce în ce mai puternică. Participi direct la realitatea de care ești nemulțumit. Vezi realitatea altora dar: AI GRIJĂ DE REALITATEA TA! Întâi fă efortul de a te schimba tu (comportamentul, gândirea, atitudinea) apoi ai să vezi cum se schimbă și exteriorul. Treptat, cu migală de ceasornicar nu sărind din idee spirituală în alta (că tot le-ai memorat). Știu că fiecare își dorește asta. Aveți răbdare cu voi înșivă.
Doar așa, indiferent de ce spun, cred alții vă veți bucura de fiecare secundă, de fiecare gest, pas pe care îl veți face. 

Fiecare om are un suflet imens, minunat. Începând să crezi asta, căutând în exterior scânteia cât de mică, a sufletului celui pe care îl privești, treptat vei vedea clar într-o  bună zi și ce frumos este propriul suflet! Știu că se poate și așa. Unora le-a fost mai simplu prin această  atitudine.Pentru că dizarmoniile sufletești ale unei mari părți din omenire au dus la depresii, la neîncredere în propria persoană. Începe să vezi frumusețea Sufletului celuilalt și așa se va trezi și frumusețea Sufletului tău. Treptat și cu gingășie va fi tot mai prezent în viața ta.

Informațiile, simbolurile, meditațiile transmise prin acest sistem crează treptat Liniște, vindecare și împăcare sufletească cu noi înșine. Realitatea iluzorie în care trăim-pentru că ne-am născut în ea, nu mai are un impact devastator. Înțelegem că vibrația personală poate schimba ceea ce nu ne mai dorim. Și trăim asta aievea încât unora li se pare că nu se mai recunosc. Sunt și asemenea momente  care arată cât de mare a fost dorința de schimbare. Tu-cel de acum, privind la personalitatea ta din trecut! Merită să avem o asemenea perspectivă!

Ușurința de a face asta părea Sacră, atât de mult așteptată și pe care credeam că este destinată numai unor anumite persoane. Starea de liniște devine puternică și permanentă cu cât voim asta mai mult. 

                   


                              
Lasă Liniștea să-ți spună Adevărul tău. Binecuvântare în toate clipele tale!

                                                                             
                                       MANUAL TIBETAN REIKI
Cu mențiunea că alcătuirea acestui manual îmi aparține, ghidându-mă după cele existe și din experiența mea, că va fi îmbunătățit ori de câte este necesar, îl dăruiesc tuturor.

                                                       Introducere

Inițial și sistemul Tibetan Reiki, materialele  pentru nivelul I și II , sunt în concordanță cu școala tradițională Usui Shiki Ryoho așa cum a învățat în vest Hayashi - stil Takata. 
Materialul "tibetan", a fost adăugat initial de un american, Arthur Robertson care a fost student a lui Iris Ishikuro una dintre elevele doamnei Takata. Stilul creat a fost numit Raku Kei Reiki. Deși idea că Reiki este din Tibet a fost larg popularizat de autori precum William Rand si Diane Stein, nu există în realitate nici o dovadă că Reiki a fost vreodată practicat în Tibet. 
Usui Reiki Ryoho a fost dezvoltat de Usui in Japonia, și  încorporează elemente de Tendai budism, Zen și elemente din Dai Rei Jutsu și religia Johrei.
 Practici "tibetane" au fost încorporate de-a lungul timpului în Usui Reiki si redenumit Raku Kei Reiki- Tibetan ReiKi.
Tehnicile au inclus Suflul Dragonului de foc, orbita Microcosmică, Hui Yin, simbolul Antahkarana, Simbolurile Raku, " Simbolul de master tibetan ", Șarpele de foc.
Alții au adăugat în Reiki și „Ghid Reiki”, meditații și câteva alte tehnici.
Cele două școli puternic influențate de Raku Kei sunt cea a lui Kathleen Milner „Tera Mai (tm) Reiki”, și „Usui / Tradiția tibetană”, popularizată de William Rand si Diane Stein.                    
                                         Grad 1-2
-        Istoricul formării sistemului Tibetan ReiKi
-        Autotratament
-        Simbolul Puterii
-        Simbolul mental emoțioanal-stăpânirea minții 
-        Simbolul curcubeului 
-        Simbolul Tama Surra
-        Simbolul Dumo
-        Raku - fluxul de energie pe verticală în interiorul corpului, în timp ce energia curge într - o manieră orizontală. Respirația rinichilor.
-        Meditația simbolurilor

                                                   Grad 3 – 4
-        Calea Dragonului de foc 
-        Drisana – energia feminină a Luminii solare. „Drisana" în  sanscrită înseamnă „Fiica Soarelui". Prima Lumină care a făcut vizibil totul, care a întrupat măreția.
Energia Luminii are multiple aspecte directe și indirecte, mai puțin vizibile care însă duc spre Esența Ei.
Drisana – liniștește partea zbuciumată din noi. Este adierea lină și subtilă care circulă blând, constant și liniștit asemeni unei brize. Drisana este cea mai prețioasă comoară a celor două forțe Yin și Yang. Lumina este alcătuită din energiile Drisana. Apare ca fiind Zeița contopirii dintr-o imensă iubire. Sufletul în care ajunge, conștientizează Armonia deplină.
Cu cât vom medita mai mult ghidați de Drisana, cu atât starea noastră va deveni mai calmă și profundă, liniștită și echilibrată. Vom cunoaște pacea minții și a inimii contopite într-o uriașă compasiune asupra tuturor.
Drisana poate deveni un concept pentru că percepem având intuiții fulgerătoare la început; apoi devin parte integrantă a Ințelepciunii și așa înțelegem Viața.
-        HA - AHI – WAI - Ceremonia Apei.  
-        Predarea metodelor de inițiere în  Tibetan ReiKi și Ha-ahi-wai
-        Meditația Drisana


                                         Autotratament

După prima inițiere se predau pozițiile palmelor în autotrament și hiperspațiul:
Patru pentru cap, patru pentru partea anterioară a corpului, patru pentru cea posterioară, pentru genunchi și tălpi.
Timpul pentru susținerea fiecărei poziții a palmelor este de 3-5 min. În caz de boală se țin 15-60 min pe zona respectivă, sau pe partea corespondentă a corpului, sau oriunde este ghidat elevul de intuiția sa. Important este ca percepția/atenția să fie prezentă ÎN zona cu probleme.
Autotramentul se poate face și pe grupe de 4-6 poziții, depinde de cât timp avem dar întotdeauna se încheie cu mâinile pe tălpi pentru a stabiliza energiile. Altfel se activează partea superioară mult mai intens decât partea inferioară. Energia tot va ajunge și în zona picioarelor dar timpul va fi mai lung. Este bine să gândim că activăm chakrele din zona tălpilor pentru a ne reface cât mai repede legătura cu Energia hrănitoare a Planetei Mamă, de care avem mare nevoie.
Se începe spunând Consacrarea: Doamne, Maică, vă consacru vouă fructele acțiunilor mele. Vă rog ajutați-mă să înțeleg că le primiți. Amin! Așa să fie !
Tratamentul altor persoane se face urmărind aceleași poziții a palmelor dacă nu este cazul unei dureri localizate.
Tratamentul animalelor se face începând cu o mână pe cap-alta la terminarea coloanei vertebrale. Sau ne apropiem ușor cu palmele de locul dureros urmărind reacția animalului. Se poate să nu suporte, așa că ținem mâinile mai departe sau le mutăm în altă parte dar urmărind din când în când reacția zonei respective, focalizându-ne privirea acolo. O atitudine blândă este necesar a fi susținută constant.
Tratamentul copiilor se face numai în prezența părinților. Dacă sunt agitați se poate face pe părinte sau o altă persoană care acceptă acest rol, cu intenția clară ca Energia să ajungă la persoana respectivă.
Se începe cu poziția pe tălpi, apoi pe creștet, apropiind și îndepărtând blând palmele pentru a restabili un flux clar al Ki-ului în această zonă, apoi se stă 7-10 min. Pe zona din spate a chakrei inimii, 7-10 min. Cu palmele suprapuse, pe zona coccisului.
Tratamentul plantelor: se țin palmele pe ghiveci sau deasupra pământului.
Folosind simboluri efectul terapiei este clar direcționat. Așa se pot energiza apa, hainele, prosoapele, săpunul etc.orice obiect din jurul nostru. Dar și copacii, anumite zone de pe pământ – în caz de calamități. Acum se știe cât de puternică este Energia Gândului. Bine și clar direcționată, când înveți asta -face minuni!
La terminare se MULȚUMEȘTE întotdeauna! Cu toate că sunt gesturi de Mulțumire consacrate, fiecare să-și descopere propria atitudine. A copia un gest care nu e trăit/simțit e ca și cum nu am face nimic.

                                               
                                                SIMBOLURI
Când utilizăm un simbol trebuie să știm clar din zonă spirituală vine.  În sistemul Tibetan ReiKi sunt utilizate simboluri provenind din această imensă cultură esoterică.
Orice Simbol conține în el o multitudine de informații care vor fi percepute treptat cu cât le formăm mai des. Doar așa vom stabili și stabiliza o undă/strig cu energia totală a simbolului pe care o vom primi cu cât o și folosim.
Grafica lor poate fi folosită avându-le în permanență desenate în zona noastră. Pe un cristal, pe o foaie sau carton. Subconștientul treptat va transfera în zona conștientă informațiile care vor atrage cunoașterea lor clară. Conștientizarea va acționa îndrumându-ne și așa descoperim unde, când este cazul să le aplicăm.
Lama tibetani au folosit mii de ani meditația pentru a crea și reda grafic, energia unui concept de vindecare, cunoscând faptul că toate simbolurile, atunci când sunt desenate emit energiile care au fost gândite atunci când au fost create. Valuri de frecvență, care pot fi detectate de către organismul uman. Intenția clară a fost prinsă ca într-o capsulă a timpului!

Desenarea unui simbol ne ajută (îndrumă) acum, prin practicarea constantă, prin meditații să intrăm pe lungimea lui de undă, să îl redescoperim. Pentru că la nivel subconștient toți știm asta. Importantă este dorința de a conștientiza Puterea și Cunoașterea implementată. E ca o autohipnoză care ne ajută în dezvoltarea personală.

Fiecare ființă și lucru din jur emit vibrații care ne influențează direct fără ca noi să conștientizăm. Atunci când stabilizezi propria ta vibrație, vei percepe câmpurile informaționale din jur și vei alege ce faci în cunoștință de cauză.
 Simbolurile create de inițiații vechilor culturi au această menire. Folosirea lor depinde de fiecare.


                                

                                        SIMBOLUL PUTERII

                      
                        
                     DOAMNE, PUNE PUTEREA TA, AICI!
Se desenează ca și cum am avea un penel înmuiat în aur.Cu răbdare, cu atenție și cu respect. Un desen perfect va fi semnul dorinței de a stabili o legătură puternică cu energia din care suntem creați noi și Universul. Nu facem asta în grabă.
Se rostește intenția clar, tare sau în gând, de trei ori! Apoi se AȘTEAPTĂ răspuns, care va fi un flux de energie covârșitor. Mai ales la început. Așa se „deschide” legătura conștientă cu Energia Cosmică, cu Esența. Percepția va deveni parte stabilă din noi cu cât vom accesa ,,Satelitul Doamne” cum spune părintele Rafail Noica.
Nu există limită în folosirea lui în ceea ce privește umanitatea sau planeta, Cosmosul. Când ajungi într-un loc dizarmonios, unde oamenii par a avea probleme, este indicat să spui ,,Doamne, pune puterea Ta aici !”. Nu întâmplător ai ajuns atunci/acolo. Sigur va ajunge cât este nevoie, necesar în conjuncturile respective. Unii adaugă: ,,cât este nevoie, cât e îngăduit etc. ȘTIE Doamne! Învățați să vă detașați de „ordonarea” voastră, care e doar lipsă de încredere.
Acest simbol activează puternic palmele, degetele de la mâini și de la picioare. Îl avem la purtător: spiralele de pe fiecare deget care sunt unice. Ceea ce înseamnă că în felul nostru, personal creem legătura cu Satelitul Doamne și că avem o semnătură unică.
Cu cât veți medita mai mult cu acest simbol, cu atât veți descoperi „pecetea personală”.                        SIMBOLUL MENTAL-EMOȚIONAL
                         

                                                             


De milenii rasele orientale au legat Dragonul de aspectul nostru de natură Mentală.
Sensul Sei Ki este „Dragon Power", iar simbolul reprezintă fața și solzii/aripile  din spate ale Dragonului. 
 Stăpânirea „energia Dragon” duce la liniștirea minții. Acesta este motivul pentru care Dragonii au provocat întotdeauna teamă în liderii slabi la minte, dar au inspirat și țări, mai nou corporații, să adopte simbolul Dragon ca un puternic simbol al puterii și tăriei.  A fost de fapt cucerirea propriei puteri mentale, calea spre iluminare interioară.
Dragonii au fost întotdeauna legați de dorința de a avea o respirație de foc prin care se învinge. Insă persoana trebuie să fie în echilibru, cele două emisfere cerebrale să nu controleze separat viața noastră. Pentru aceasta folosim întâi cunoașterea și îmblânzirea lui apoi ajungem la percepția Puterii Dragonului. Întâi stăpânim Puterea Minții pe care apoi să o folosim în conformitate cu Legile Divine.
Misticii orientali folosesc expresia „urmărind balaurul" în fumul ceremonial când se ard diverse plante. Tot un „desen” dar supus altor forțe. O ceremonie pe care o găsim în toate civilizațiile planetei și pe care știința o studiază în zilele noastre. Plante psihotrope, psihedelice. Plante psihotrope erau folosite în san­ctua­rele lui Asklepios, „zeul traco-grec“ al me­dicinei, sau de gnosticii din Egipt. ,,În tim­pul incubaţiei se producea arderea unor aromate“, scrie Iam­bli­chos (De mysteriis Aegyptiorum 29). Planta din care es­te făcută cununa de pe capul unor zei con­ţine substanţa narcotică pe care şi-o ad­ministrau preoţii şi adepţii zeilor res­pec­tivi. Este cazul iederei şi al viţei-de-vie la zeul Dionysos-Bacchus-Liber, al laurului la zeul Apollo, al mirtului la zeiţa Afro­di­ta, al macului la o veche divinitate cre­ta­nă, al „ciupercii sacre“ psihedelice (Psi­lo­cybe mexicana) ingerată în ritualurile az­tecilor şi maiaşilor, al plantelor kiphos la zeul Asklepios etc. Este vorba de plante ca­re „se bucură de protecţie veşnică – Pliniu –, pentru că sunt închinate unor divinităţi: dafinul = laurul lui Apollo, mirtul lui Venus“ etc. (NH XII, 2, 3).
În ritualurile din zilele noastre se folosește tămâia, sau diferite esențe florale conservate în uleiuri. Care devin așa vindecătoare.
Simbolul mental-emoțional aduce liniște mentală, necesară echilibrului emoțional. Caligrafia simbolului dublu este elocventă. Desenați-l pe palme și țineți o palmă pe frunte și cealaltă pe occipital.
Proiectați-l în aer. Liniștește spiritele agitate dintr-o încăpere fiind folosit pentru calmarea sau chiar îndepărtarea lor dacă este cazul.
Dragon Power poate fi folosit pentru a modifica sau pentru a încheia cu „obiceiurile proaste". Scrieți pe o bucată de hârtie obiceiul și desenați pe palme simbolurile Puterii și Dragon Power.  Apoi țineți hârtia între mâinile și lăsați energia fiecărui simbol să se manifeste.  Acest lucru va trimite „semnale”la părțile subconștientului legate de obicei pentru a începe să le vindece. Fă asta 20 de minute sau mai mult în fiecare zi. Păstrează  hârtia cu tine. Vei observa că „gândul” tău la ea apare brusc. Rostește numele simbolurilor dacă nu se poate altfel. Doar așa ne educăm puterea gândirii.
Puterea Dragonului depinde de energiile cu care este hrănit atunci când e încă în formare, creștere, asemeni unui copil.                                   SIMBOLUL CURCUBEULUI
           
Este unul din sensurile simbolului Hon Sha Ze Sho Nen. Indică – „Dumnezeu și omul sunt una". Calea acceptării și supunerii pline de respect față de Creator.
„Divinitatea din mine salută divinitatea din tine”- salutul și urarea atât de dragi orientalilor. Oriunde am fi putem adresa această urare celor din jur. Conform fizicii cuantice, ceea ce conștientizăm devine realitate. A noastră și a altora.
Atitudinea conștientă crează punți durabile între noi. Legământul divin nu este numai al lui Dumnezeu față de Creație ci și al Creației față de El. Și acest simbol/atitudine  deschide poarta percepțiilor noastre. În sistemul Tibetan nu este folosită grafica japoneză ci ideea care este comună: a te adresa divinității din ceilalți, a recunoaște puterea divinității din tine. A deveni conștient că prin tine se manifestă Creatorul.
Prin ochii tăi EL vede lumea, prin vorbele tale EL alină sufletele, prin atingerea ta EL mângâie pe cei în suferință. Devenim părtași la minunea manifestării Lui!
Frumusețea este (la celelalte simboluri ESTE la fel), că ori de câte ori vei vedea acest simbol, frecvența ta personală va rezona cu Puterea din Simbol. Aceeași întotdeauna cu conștientizarea la care ai ajuns până în acel moment. Este un imens câștig – ca să spun așa, de ajutor mereu.


                                     SIMBOLUL TAMA SURRA


                         
Un antidot pentru frică -  folositor oamenilor fricoși, nerăbdători. Energia înmagazinată în acest simbol ajunge  să transforme orice problemă eliberând energiile condesate în răni sufletești apăsătoare.
Dacă te îngrijorează o problemă cu vecinii mai certăreți protejează-ți atitudinea folosind Simbolul Puterii apoi Tamasurra.
Uneori nu avem putere de a ne apropia de propriile stări. Priviți, meditați cu Tamassura. Va elibera blând frica, nesiguranța, din suflet.
Poate fi folosit pentru a lucra cu oamenii care se tem, stresați sau care suferă de anxietate. Deasemenea, puteți utiliza Tamasurra orice moment în care simți intuitiv că este nevoie.
Sunt momente când nu ne mai amintim un simbol. Ni se șterge brusc din memorie. Nu intrați în panică. Nu este necesar în acele situații. Alteori simbolul „apare” brusc exact când e cazul. Nu trebuie să ne mirăm prea tare și să ne atribuim merite ci doar să fim recunoscători.

                                      

                                                 SIMBOLUL DUMO
                                                                    
               
                                                          


Cunoscut ca  Dai Ko Myo Tibetan - al doilea simbol maestru în sistemul ReiKi Usui
Acesta reprezintă căldura de foc turbionară a lui Kundalini.
Dumo sau Dumo FoculSuflul Dragonului de foc este căldura care urcă în sus și de-a lungul coloanei vertebrale, ca urmare a trezirii energiei Kundalini. De reținut: căldura! Aceasta face ca mintea si corpul prin creșterea vibrațiilor noastre ne conectează la esența divină. Ea ne ajută să descoperim creativitatea noastră.
Dumo este considerat a fi aprinzătorul-focul care trezește Flacăra Sacră sau Kundalini. 
 Cei care folosesc Dumo simt că trag de energia negativă din organism, sau dintr-o situație și eliberează energiile blocate acolo.
Cei care l-au folosit în lucrul cu cristale au sesizat că acesta poate fi utilizat pentru curățarea energetică a lor.  Sau pentru a fi eliminate anumite programe din ele.
Unii vad Dumo ca Zeița spirala tocmai pentru percepția căldurii care devine din ce în ce mai puternică. Căldura nu este același lucru cu Focul .
Dumo inseamna „Du - ne înapoi la Dumnezeu"
Căldura revitalizează energia din fiecare chakră trăgând energia negativă și purifică canalelor energetice(dorințele) ale fiecărei chakra. De asemenea, elibereaza blocajele de la o persoană sau spațiu, de natură fizică, emoțională sau situațională. 
Poate fi folosit direct ca un simbol de vindecare, atunci când o persoană este extrem de slăbită  și are nevoie de a se recupera repede deoarece deschide chakrele cu un mare impact.
Dumo este folosit în general pentru initieri, combinat cu tehnica Flăcării Violet.
Grafia simbolului apare în texte tibetane. Este o reprezentare vizuală care cuprinde, asemeni unei capsule, multe informații, legate de aceeași temă, axată pe valurile de frecvență ale corpului uman atunci când le descifrăm. Așa este păstrată (și accesibilă) cunoașterea care treptat ne va fi dezvăluită cu cât ne hotărâm și dorim să o înțelegem. Iar „ a înțelege” ceva numai la nivel de rațiune nu este suficient. Este necesară punerea în practică. Fiecare va percepe EXACT ce are nevoie pentru dezvoltarea lui „înțelegând” atunci când prin practică activează  informațiile. 
Se spune că folosim 5-8% din capacitatea creierului. Cu cât ne dezvoltăm capacitatea de înțelegere cu atât crește procentul. Dar unde stau aceste informații?! Savanții încep să spună că depozitarea de 92-95% este ÎN corp. Deci: totul la purtător. Celulele au inteligență proprie. Depozite perfecte. Și corpul mai știe și să se vindece singur. Cu cât CONȘTIENTIZĂM asta cu atât va deveni mai simplu totul. S-a vorbit mult de Noua Medicină germană-structurată de dr. Hammer, de EMDR, despre căscat și alte „obiceiuri” mai mult mai mai puțin conștientizate. 
Frecvența corpului în etapa actuală este foarte mică și nu rezistă unei asemenea Puteri oricât ne-am dori imediat să o avem. Numai perceperea acestei Puteri și tot ne simțim transformați. Dar a o stăpâni-este o Cale plină de peripeții și pericole dacă ne grăbim.
Prin inițiere se transmit frecvențe care trezesc conștientizarea acestei Puteri a Focului din Flacăra Sacră.
Este prima etapă parcursă ulterior de fiecare în modalitatea dorită.

                                           
                                            
                                           SIMBOLUL RAKURaku este utilizat de obicei în initieri, nu în vindecări individuale.  Unii autori contemporani afirmă că Raku „ajută la ridicarea Karmei negative”. Sunt încă multe de aflat despre puterea acestui simbol. Deocamdată acționează prin prezența sa. Asemeni trăsnetului, energia lui este imensă iar corpurile noastre trebuie să fie pregătite pentru a-i face față.
Este utilizat la terminarea unui acordaj pentru a separa aurele și energiile dintre maestru și student.
Raku, Puterea Dragonului și Dumo sunt complementare. Etapă cu etapă vom fi tot mai pregătiți să primim energiile care acum sunt doar fragmente dintr-un tot mult mai vast. Împreună formează „Calea Dragonului de Foc".
In natură producerea unui trăsnet este însoțită de fulger și tunet. Trăsnetul este o descărcare electrică care restabilește echilibrul electric între straturile norului de furtună sau între nor și pământ !!!
Raku este fluxul vertical de energie care acționează asupra celui orizontal în organism.
 Cele două formează o cruce la nivelul plexului solar „Hara”. Crucea formată de energia Raku și cea din corp, reprezintă cele patru puncte cardinale și patru elemente.

                                                                         Cu respect și iubire: Danaela

Poate fi downloadat : 


Simbolul devine treptat manifestare
Fiecare simbol este o carte, un cip. Cu cât vei citi, reciti, cu atât informațiile devin stare în tine. Informația este energie! iar tu devii acea energie specifică. Așa deprinzi Armonia și Echilibrul, Respectul față de Creație.

3 comentarii:

 1. Am avut diverse cautari, sunt inca intr-un profund proces de intelegere a armoniei interioare! Multumesc Danaela, multumesc Doamne, multumesc pentru aceasta cale de lumina si liniste. Este ca si cum ti s-a umplut pocalul mintii, a sufletului.... Senzatia mea, incerc sa o pun in cuvinte a fost ca ma aflu undeva intr-o manastire tibetana, deasupra norilor si ca cineva ma invaluie cu o mantie de caldura! Si parca a fluturat si un vesmant portocaliu de calugar pe langa sufletul meu. M-ai sarutat apoi pe frunte, Danaela, si mi-au dat lacrimile de fericire! Simbolurile se dezvaluie incet, creand vibratii in jurul lor, purtandu-te catre o alta intelegere: cea a ta, a lucrurilor si fiintelor dragi care te inconjoara! Am invatat din nou, cata liniste poate fi in lucrurile simple. Am citit o carte, cu voce tare, fiintelor care ma inconjoara, si asa ne-am regasit cu totii pacea! Multumesc inca odata pentru tot (si tie, Smaranda, om frumos, pentru ca am de invatat din fiecare om pe care il intalnesc!) Cu inima plina, Stefi M.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mulțumesc, Ștefi! Pot spune același lucru despre starea interioară:liniște, armonie și împăcare! Așa am înțeles ce înseamnă fiecare simbol și că lăsând energia lui să se manifeste începi să îți conștientizezi propriile stări interioare, revenind ori de câte ori vrei la ele. Totul începe cu „Doamne, pune Puterea Ta, aici!” și percepi cu claritate cum această Putere devine freamăt de armonie și echilibru în tine. Cu cât ne amintim mai des cu atât devine realitate personală!

   Ștergere
 2. Simbolurile cuprind în ele indicații clare, caracteristice unei anumite energii. Energia echilibrului, a armoniei, respectului... E ca și cum înveți să mergi când ești copil. Forța musculară trebuie coordonată, întărită. Apoi devine automatism.
  Fiecare Simbol din acest sistem se învață prin integrarea și înțelegerea informațiilor cuprinse în el care devin treptat, stare. Cu cât conștientizăm starea respectivă cu atât „simbolul devine viu”. Simbolul te direcționează, este asemenea unei autostrăzi pe care fiecare o parcurge în felul său. Tu înveți să conduci descoperindu-ți potențialul interior de bucurie, fericire.

  RăspundețiȘtergere