miercuri, 13 aprilie 2016

,,Poti sa te vindeci singur”




Așa cum fizica modernă a generat un complex câmp de luptă între fizica newtoniană și cea cuantică, așa este  și între medicina tradițională și cea ce începe a fi numită medicină vibrațională, energetică.  
Apare tendința folosirii cunoașterii din fizica cuantică și pentru dezvoltarea aparaturii medicale sofisticate. E o mare realizare. Imensă !!! Și așa cum susțin beneficitatea tratamentelor din medicina clasică sigur că și noua paradigmă e de dorit pentru binele nostru.

Însă numai aparatura nu va duce la ceea ce sperăm ca specie: dezvoltarea omului, a abilităților sale. Care să fie recunoscute, șlefuite, dezvoltate. A depinde de noi înșine starea de sănătate sau de revigorare a ei nu cred că este o utopie. Și nu de aparatură oricât de sofisticată ar fi ea. Deja tendința este de a se forma ,,noi concerne” de care să depindă sănătatea noastră. Cunoaștem la ce a dus acest monopol: spre medicație din ce în ce mai puternică creind dependențe prin transformări greu de prevăzut în corpul nostru având repercursiuni și asupra echilibrului psihoemoțional. Medicina tradițională a făcut pași uriași, imenși în a vindeca boli grave, de a salva vieți. Este o evidență și sunt fericită că trăiesc în asemenea timpuri.

Paralel s-a dezvoltat și o altă conștientizare: posibilitatea omului de a se reechilibra energetic pentru a nu ajunge în situații grave. Poate învăța să o facă singur sau poate apela la un terapeut.

Chiar și cei prea ocupați cu destinele lumii sau  proprii,  au nevoie de restabilire, echilibrare energetică pe care nici o mașinărie nu i-o poate da oricât ar fi de ,,ultimă generație”. Sunt și stări noi care nu au ,,un nume” dar determină  procese somatice dificil de ținut sub control dacă nu și vindecate.

Recent i-am spus cuiva că ,,are” aciditate! Știa că este sănătos așa că mi-a ,,amintit” acest lucru. Dar.... a urmat povestea care îi determina ,,aciditatea” – era în divorț. Tocmai avea analizele care (încă)  nu indicau nimic fizic. Emoțiile creau breșe care treptat aveau să ducă spre situații nedorite. Acestea îl aduseseră la terapie datorită unui disconfort numit : ,, nu mai am chef de nimic”.  
Mulți lasă să se instaleze ,,stările” – picătură cu picătură și apoi dau vina pe ,,stres”. 

De fiecare dată când critici, când ești nemulțumit (iar nemulțumirile sunt mult, mult mai persuasive decât sesizăm) de cineva pentru o anumită lipsă sau nevoie din viață, mai bine îndreaptă-ți atenția spre interior și întreabă-te dacă nu cumva exteriorizezi o lipsă a ta, interioară, care produce un scurt circuit între minte, polul Yang, și inimă, polul Yin.

Sunt acum atât de multe persoane care pot ajuta prin reechilibrarea energetică a câmpurilor corpului, organelor care încep să scadă. Pentru că așa începe totul. Nu e nici o ,,minune” ci e un dar imens de care avem parte. 

Toți putem învăța asta dacă dorim și mai și facem efortul de a înțelege cât mai detailat știința din zilele noastre pentru a corobora cu vechile învățături și nu a deveni diletanți.

Se poate ca odată pe lună, la două luni să faci ,, un duș energetic”, să nu tot amâni și apoi să umbli din ușă în ușă acuzând că nimeni nu te ajută, că nimeni nu știe. Încă nu e vizibilă starea ta dar ea poate înainta la un moment dat fulgerător și atunci te prăbușești. Ni s-a creat și această oportunitate de îngrijire, paralelă (deocamdată) cu cea medicală tradițională.

Așa cum știm nu există boală ci bolnav. Energia începe să se disipeze sau să se blocheze atrăgând atenția, așa cum se pricepe, că e ceva în neregulă și să luăm măsuri. Apar ,,greșelile”, apar și alte persoane cu care ,,rezonăm”, apar neajunsuri fel de fel. Și mai ales nemulțumirile față de tot și toate pe care le considerăm nedreptăți în loc să ne întrebăm ,, ce vrea a zice semnalul”. Și avem acum multiple posibilități de a depăși elegant, cu bine asemenea erori din viața noastră încercând ca periodic să ne re-Echilibrăm energetic. 
  


Am citit recent cartea ,, Poți să te vindeci singur” scrisă de Seka Nikolic – Ed. For You pe care o recomand cu drag. Seka este o terapeută stabilită în Anglia și care își povestește viața. Abilitățile ei excepționale au fost testate la Institutul Științific de cercetări Bioenergetice din Milano. SEKA NIKOLIC este bioenergoterapeutul nr. 1 în Marea Britanie, având puteri de vindecare excepţionale, pe care le moşteneşte de la mama ei. S-a născut în Novi Sad, în fosta Iugoslavie, şi s-a mutat în Anglia în aprilie 1989. Abilităţile ei de vindecare au fost evaluate de Institutul Ştiinţific de Cercetări Bioenergetice din Milano – unul dintre cele mai prestigioase institute care studiază fenomenele energetice. Rata de succes a vindecărilor făcute de Seka este foarte mare şi s-a stabilit că puterile ei nu au fost egalate de nimeni în lume. 

Ea recomandă minim cinci ședințe care se repetă lunar pe o perioadă mai mare de timp dacă e o boală gravă. Dar vin persoane și numai pentru întreținerea stării lor de sănătate, a vieții dacă  vreți.

,,Daca esti hotarat sa-ti imbunatatesti sanatatea, trebuie sa devii constient de starea energiei tale. De multe ori vedem doar ca ceva nu e in regula, atunci cand ne simtim cu adevarat rau; dar este mult mai eficient sa observam primele semne. Corpul ne ofera permanent informatii si fiecare dintre noi are diferite simptome.

Unele dintre cele mai comune indicii care arata dezechilibrul energiei sunt:
• Dureri de cap
• Dureri de spate
• Tulburari de somn
• Modificarea semnificativa a apetitului
• Oboseala neobisnuita
• Lipsa de concentrare
• Dureri in membre
• Senzatie de stomac contractat

Energia fiecaruia dintre noi este particulara, iar aceste semne sunt destul de universale. Insa fiecare individ este predispus la simptome specifice. Privind aceasta lista, cineva poate gandi: "E normal, nu-i asa? Nu sunt bolnav, daca simt asta.” Si are dreptate. Nu e bolnav – inca – dar organismul ii da semne de avertizare: ca, daca nu-si corecteaza frecventa, cand totul incepe sa se clatine, risca sa se prabuseasca.

 ,,Câmpul energetic al celorlalţi ne afectează la fel cum suntem afectaţi şi de vreme. într-o zi umedă de vară, ne e cald şi transpirăm; când e frig, ne e rece; dacă plouă, uneori ne udăm. Nu avem încotro: suntem afectaţi de atmosferă şi de temperatură şi la fel se întâmplă şi cu "atmosfera" umană. Deci, dacă vorbim cu o persoană sau suntem în aceeaşi cameră cu ea, preluăm o parte din energia acesteia. 

Vibraţiile se transmit invizibil prin aer, iar noi ne acordăm inconştient la ele, aşa cum găsim frecvenţa de emisie a unui post de radio. Să ne gândim la câteva exemple concrete. Sunt piese muzicale care ne atrag, dar sunt şi melodii de care nu ştim cum să fugim. Cu toţii cunoaştem persoane care ne induc o stare de calm sau al căror entuziasm este molipsitor. Cu toţii am întâlnit oameni cu care ne simţim imediat în largul nostru, dar şi indivizi care ne irită. Când ne întâlnim cu cineva, facem schimb de energii; şi la fel se întâmplă şi cu locurile sau lucrurile: sunt camere şi clădiri pe care le simţi calde şi primitoare, dar sunt şi altele care îţi dau fiori. Unul dintre locurile mele preferate este Lanzarote. Munţii şi marea creează frecvenţa perfectă, care mă relaxează, acesta fiind principalul motiv pentru care mă întorc mereu acolo.
Nu putem să evităm emoţiile, dar le putem reduce pe cele care reprezintă o ameninţare pentru sănătate. Deşi e natural şi sănătos să simţi emoţii negative din când în când, cum ar fi furia, frustrarea, tristeţea, durerea profundă şi vinovăţia, ce nu este sănătos e să te laşi pradă prea mult timp oricăreia dintre ele. Toate aceste emoţii negative ne epuizează energia naturală, ne slăbesc şi ne lasă expuşi în faţa bolilor. Cea mai dăunătoare emoţie dintre toate este frica.

   Toţi ştim ce este frica, fie că e vorba despre cea de înălţime, de vorbitul în public, de păianjeni, de respingere, de singurătate sau eşec. Există atât de multe temeri, încât toată lumea are cel puţin câteva! Ce trebuie să înţelegeţi este că frica provoacă cele mai mari pagube sănătăţii şi este rădăcina multor altor emoţii negative. Trebuie să învăţăm să ne identificăm temerile, să vedem ce sunt ele cu adevărat, pentru a ne putea proteja.


   Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poţi face este să-ţi înfrunţi temerile şi să râzi de ele. La urma urmei, multe dintre lucrurile de care ne este teamă sunt doar în minte. Râsul atenuează efectul hormonilor de stres din organism şi stimulează sistemul imunitar. Râsul este ca şi cum ai lua o doză dintr-un medicament magic, aşa că e bine să găsim cât mai multe motive de râs!
   Un lucru pe care l-am observat în tratarea multor cazuri de cancer de prostată este că aceşti pacienţi sunt adesea plini de furie şi de alte emoţii negative, din cauza problemelor pe care le-au avut în relaţiile personale. Există o legătură strânsă între vina de a avea 6 aventură şi cancerul de prostată. Şi ceea ce mi se pare surprinzător este că, şi atunci când corpul lor suferă din cauza a ceea ce au făcut, unii dintre aceşti oameni nu recunosc uşor că au greşit.

   Pentru a schimba ceva, chiar şi o emoţie, în mai bine, uneori trebuie ca mai întâi să recunoaştem ce e greşit. Deşi poate părea evident, sunt întotdeauna uimită de cât de greu le este multor oameni să recunoască faptul că au greşit. Nu ne putem aştepta să facem totul perfect - suntem totuşi oameni! - dar cred că, atât timp cât vom acţiona întotdeauna cu integritate şi onestitate, putem corecta orice.


   Dacă energia ne este blocată sau epuizată, viaţa nu curge; aşa că, de multe ori, nu greşelile în sine contează, ci modul în care le gestionăm


Sfatul meu vă va ajuta să vă ridicaţi nivelul de conştientizare a comportamentului şi modul în care acesta vă afectează energia. Nu e nimic greşit în a recunoaşte că lucrurile nu sunt aşa cum îţi doreşti. Odată ce vei recunoaşte, îţi poţi schimba viaţa pentru a-ţi îmbunătăţi energia şi sănătatea”. (Fragmente din cartea "Poti sa te vindeci singur”)




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Voi respecta opiniile fiecăruia. Dar vă rog să aveţi o exprimare decentă. Anonimatul persoanei nu-l exclude pe cel spiritual. Din când in când voi face aici completări la cele publicate pentru a nu interveni în text.